Over ons

DE SCHOOL VOOR HOLISTISCHE NATUURBELEVING is opgericht door Peter Meijerink en Aletta Veld.

Peter en Aletta leerden elkaar kennen tijdens een studiereis naar Chartres, Frankrijk. Al na een paar dagen was het plan voor De School geboren. Op alle fronten bleken ze elkaar ‘toevallig’ aan te vullen. Samen ontwikkelen en begeleiden ze de activiteiten van DE SCHOOL VOOR HOLISTISCHE NATUURBELEVING waarmee de geomantie toegankelijk wordt voor persoonlijke ontwikkeling.

Een korte levensbeschrijving van ons:

Peter over ons breed

Peter Meijerink (1966): ‘Vroeg in mijn leven voelde ik me al verbonden met en betrokken bij de natuur. In de natuur ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen natuurlijkheid en vond daar mezelf weerspiegeld. Mijn intuïtie en sensitiviteit is de toegangspoort, zowel tot mezelf als mijn omgeving. Hierin heb ik onderscheid leren maken tussen wat natuurlijk is en wat kunstmatig wordt voortgebracht uit menselijke overtuigingen over hoe wij zelf denken te moeten zijn en de natuur moet zijn, in plaats van de feiten te zien hoe het is. Hierin zag ik het herstel van de relatie met onszelf en onze omgeving.
Achter dit alles blijkt voor mij steeds de schoonheid te liggen van wie ik ben, wat mensen zijn en wat de natuur is. Dit is het uitgangspunt van wat ik met mensen deel, die samen met elkaar, hun eigen aard in de natuur en de aard van de natuur, op een bewuste oordeelloze manier, opnieuw leren ontdekken.’

Aletta over ons breed 2

Aletta Veld (1953): ‘In de zestiger jaren ontdekte ik dat er buiten het dorp waar ik opgroeide een wereld lag die me verwonderde en uitdaagde. Het was de tijd van grote veranderingen, in muziek en jeugdcultuur, verlies van gezag van de oudere generatie, Flower Power, de hippies en provo’s, oecumene in de kerk, Jesus Christ Super Star, de oorlog in Vietnam. Dit alles zette me aan om op onderzoek te gaan en mijn leven een eigen vorm te geven. Eerst vooral door studie en werk, reizen en relaties. Later verdiepte ik me steeds meer in filosofische en alternatieve stromingen en wijsheden. Het voelde alsof ik met een studie bezig was waarvan het leerplan niet op schrift stond, maar dat gevolgd kon worden door steeds weer op het juiste moment de boeken, situaties en mensen te ontmoeten die me verder brachten op mijn ontwikkelingsweg. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik genoeg gestudeerd had en dat het tijd werd om het geleerde toe te gaan passen.’

Op het juiste moment in de tijd ontmoetten we elkaar in Chartres. We bundelden onze krachten in de school voor holistische natuurbeleving. De School is de bindende factor voor alle activiteiten die we op basis van geomantie in de wereld zetten.

De school voor holistische natuurbeleving biedt vooral de ruimte en gelegenheid om je weg naar Bewust worden te gaan, in jouw tempo op jouw manier. Het is een plek waar niet het doel belangrijk is maar het pad dat je gaat, in het vertrouwen dat alles je gegeven wordt wat goed voor je is.

MENU