Nieuwsbrief 2, 2013

– Geomantie, de verbinding met de aarde, de omgeving en de kosmos

– Workshop Natuurwezens op 28 september NIEUW

– Workshop De weg van het hart op 12 oktober

– Informatie en folders verspreiden

Nog nagenietend van de heerlijke zomer vervolgt het jaar zijn weg naar de volgende seizoenen, de herfst en winter. Van een periode waarin het leven zich vooral in de buitenlucht afspeelde gaan we als vanzelf naar een tijd waarin we wat meer binnen zullen leven. Het herfst- en winterseizoen staat voor afsterven, terugtrekken, het loslaten en het ontstaan van nieuw leven in het verborgene. Het is bij uitstek een tijd die geschikt is om rustig en geduldig in alle openheid naar jezelf te kijken, naar de oude dingen die je tegenhouden en mag loslaten, zodat het nieuwe leven zich in je kan ontwikkelen.

Geomantie, de verbinding met de aarde, de omgeving en de kosmos

Een belangrijk aspect van geomantie zijn de inzichten over de helende kracht van de natuur. Iedereen heeft die kracht wel eens ervaren, bijvoorbeeld tijdens een wandeling door de natuur. Het is niet voor niets dat veel mensen dagelijks een ommetje maken in de omgeving, omdat ze voelen dat het ‘goed voor ze is’ en het ze in balans houdt. Over deze helende kracht en de rol van Ether en de vier elementen, water, vuur, aarde en lucht, is in de geomantie veel bekend. Door je hierin te verdiepen en met je subtiele zintuigen contact te maken met deze kracht ontdek je de natuur in jezelf en verbind je je met de aarde, de omgeving en de kosmos. Een sterke verbinding met de aarde zorgt voor een krachtige stroom van vitale energie vanuit de aarde en van Etherisch Licht vanuit de kosmos. In het midden van deze stroom ligt je hart, het centrum tussen hemel en aarde en de omgeving. In je hart ben je één met alles.

Workshop Natuurwezens op 28 september NIEUW

Natuur- of elementwezens zijn voor ons mensen niet altijd zichtbaar in de vorm. Het is energie met een bepaald bewustzijn, kwaliteit en taak. Een dieper deel in ons kan die kwaliteit, taak en bewustzijn van de energie oppikken en er, via onze verbeelding een begrijpelijk beeld aan geven.
Als iemand in staat is natuurwezens waar te nemen, zal hij of zij ongeveer hetzelfde ‘zien’ als een ander. De energieën worden ‘vertaald’ in een vorm. De vormen van de natuurwezens liggen opgeslagen in ons collectief geheugen, zodat er maar kleine nuanceverschillen optreden bij de interpretatie. De vormen geven uitdrukking aan hun kwaliteit en zijn dan voor ons dagbewustzijn begrijpelijk, zoals de kabouter met zijn schopje en kruiwagen. Natuurwezens worden zichtbaar als kabouters, elven, feeën, reuzen etc.

Workshop De weg van het hart op 12 oktober

De weg van het hart, gaat over alles wat jij in wezen bent. Wie je werkelijk bent is verbonden met je hart, want leven vanuit je hart is leven vanuit wie je werkelijk bent.
Je hart is de weg. Je kunt hem nu al volgen door te beginnen met het luisteren naar de stem van je hart. Luisteren naar je hart is luisteren naar je eigen-wijsheid. Je kunt de stem van je hart horen door stilte toe te laten, passiviteit te laten varen en bewust aanwezig te zijn in jezelf.
Als je de natuur beleeft, zie je hem met je hart. Je laat je je hoofd met al zijn gedachten los en bent verbonden vanuit je hart.

De workshop is gebaseerd op de geomantie. Geomantie werd al eeuwenlang in Europa onderwezen en werd onder andere gebruikt voor heling en het plaatsen van natuurheiligdommen en sacrale bouwwerken, en het inrichten van steden. De weg van het hart kan in onze turbulente tijd toegepast worden om te leren leven vanuit je authentieke zelf.
De school voor holistische natuurbeleving gebruikt tevens de inzichten en ervaring die in de afgelopen decennia zijn ontwikkeld. In de workshops brengen we de oeroude geomantie weer binnen de ervaringswereld van onze tijd. Het is een weg tot Bewust worden.

Aanmelden workshops
Aanmelden op info@geomantie.nl of telefoon 053-5360959. Je krijgt van ons een bevestiging en de informatie over de activiteit toegestuurd. Meer informatie op www.geomantie.nl of telefonisch op bovenstaand telefoonnummer. Bij voldoende aanmeldingen gaat de workshop door.

Programma, locatie en prijzen

De dag begint om 10:30 uur en eindigt om 16:30. We lunchen gezamenlijk en we vragen iedereen daarvoor iets mee te nemen om te delen.

Locatie: Overdinkel in Overijssel*
Workshop € 65,- per persoon per dag.

* Onder voorbehoud

Informatie en folders verspreiden
Nadere informatie en reacties van deelnemers kun je lezen op www.geomantie.nl. Als je onze folder wilt ontvangen vraag die dan aan op telefoon 053-5360959. Heb je een nieuw emailadres, geef ook dat s.v.p. aan ons door op info@geomantie.nl. Je ontvangt twee maal per jaar onze Nieuwsbrief en incidenteel een bericht als daar aanleiding toe is. Als je geen Nieuwsbrief meer wilt ontvangen kun je dit doorgeven op info@geomantie.nl of per telefoon. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen naar mensen die je kent of nodig ze uit om zich aan te melden voor de nieuwsbrief.

Wij verspreiden onze folders in esoterische (boek-)winkels, natuurwinkels en in spirituele centra. Als je in jouw buurt nog een goede plek weet voor onze algemene folder, en je wilt er een aantal voor ons neerleggen, laat het ons s.v.p. weten. We sturen ze je graag toe.

Hartelijke groet en tot ziens,
Peter en Aletta

DE SCHOOL VOOR HOLISTISCHE NATUURBELEVING

MENU