Nieuwsbrief 1 2015

NIEUWBRIEF 1

maart 2015

2015 nieuwsbrief 1 klein

Met de zachtwarme winterzon komt het lentegevoel langzaam weer naar boven. De sneeuwklokjes staan te pronken, de crocussen en narcissen laten hun knoppen zien en zelfs de tulpen in de tuin komen al boven de grond. De lente als een heerlijke verwachtingsvolle tijd. Nog even en de knoppen barsten open en alles wordt weer groen. Lente in Twente, een prachtig jaargetijde in dit mooie land.

Het is ook de tijd dat het programma van De school voor holistische natuurbeleving weer van start gaat met onze ervaringswandelingen,- reizen en workshops. Dit jaar gaan we ook beginnen met ons basisleertraject ‘Geomantie, de weg van het hart’. Hieronder volgt een korte beschrijving.

  NIEUW  !

Basisleertraject Geomantie, de weg van het hart

Heb je interesse in de natuur om je heen en voel je diep van binnen dat er meer is dan wat je alleen met je ogen en oren ziet en hoort? Heb je de wens om je te verdiepen in alles wat de natuur je op subtiel energetisch gebied kan leren? Wil je graag inzicht te krijgen in de samenhang tussen jezelf en alles om je heen? Sta je open voor een intuïtieve manier van leren waarin ervarend leren centraal staat en het opnemen van kennis slechts zijdelings belangrijk is? Zoek je een goede basis om op den duur te werken met de geomantische inzichten?

Dit zijn de uitgangspunten waarmee we het basisleertaject ‘Geomantie, de weg van het hart’, hebben ontwikkeld. In de loop der jaren vroegen onze deelnemers regelmatig of we ook een lessenserie konden aanbieden. Er was behoefte aan verdieping en continuïteit. Wij hebben die vraag serieus genomen en zijn het traject gaan ontwikkelen. Want we weten uit ervaring dat het tijd, geduld en toewijding vraagt om leven en werken met geomantie als leidraad. Maar dan is het ook een prachtige basis om zelfkennis op te doen en je te verbinden met alles om je heen, de aarde, omgeving en kosmos. En daardoor een gelukkig en tevreden mens te zijn.

Het leertraject is gebaseerd op de geomantische leer, die al eeuwenlang in Europa werd onderwezen. Wij gebruiken daarbij de kennis en ervaring die in de afgelopen decennia zijn ontwikkeld. In het leertraject brengen we de oeroude geomantie weer binnen de ervaringswereld van onze tijd.

Ervarend leren: ervaren is zien met je hart

In de lessen spreken we je hart aan, en doen we een beroep op je hoofd om je hart te bereiken. Dit in tegenstelling met het traditionele schoolsysteem. Van kinds af aan leer je op school met je verstand en door ‘uit het hoofd leren’. De lessen bij De school voor holistische natuurbeleving zijn anders opgezet. Wij gaan uit  van het ervarend leren. Alles wat je leert pas je meteen toe. Diep van binnen, vanuit je hart, voel en ervaar je via je subtiele zintuigen.
Kennis vanuit je denken bevat niet vanzelfsprekend ook ervaring. Kennis moet doorleefd worden, je moet het leven schenken. Je gaat van kennis naar het kennen in ieder moment.

ervarend leren in de natuur

ervarend leren in de natuur

Enkele onderwerpen

de weg van het hart: hartsverbindingen, je hart is neutraal, dat denkt niet, dat is en weet, je hart is oordeelloos;

de energetische opbouw van de aarde en de kosmos: Ether, de vier elementen, aarde, lucht, water en vuur, en hun kwaliteiten, polariteit is de basis van de fysieke wereld, hoofd, hart, bekken;

de wezenswereld: natuurwezens en subtiel energetische wezens: elementwezens: aarde-, water-, lucht-, en vuurwezens, natuurwezens en Bewustzijn, de taken van natuurwezens;

de engelenwereld: kosmische intelligenties, engelen en bescherming, de kracht van woord en gedachten, struikelblokken, helende aspecten van geluid, klank, kleur, resonantie, verbinding en vormkracht

informatievelden: resonantie, de omgeving als spiegel, projectie op de omgeving, de geest van een gebied, synchroniciteit;

pendelen en wichelen, je lichaam als meetinstrument: afstemming, interne meetinstrumenten;

systeem- en fenomenenkennis: kosmologie, geobiologie en geopathologie, kosmisch Bewustzijn en aardebewustzijn, kosmische inademingspunten en verdeelpunten en diverse rasters;

verschillende elektromagnetische velden en straling: elektrobiologie
, technische elektromagnetische velden, meten van elektromagnetische storingen, gevolgen voor het energetische en fysieke lichaam;

oefendagen

De basislocatie is Overdinkel in Overijssel, maar we zullen ook naar andere gebieden in Nederland gaan. In de ochtend wordt het thema besproken en na de lunch gaan we in de natuur ermee oefenen.

De lessen worden begeleid door Peter en Aletta.

kaaren en stenen nieuwsbrief klein

Introductieworkshops over edelstenen en kaarten

In de introductieworkshops laten we je kennismaken met het gebruik van edelstenen en kaarten, zoals engelenkaarten en tarot. De introducties zijn vooral gericht op mensen die interesse hebben in stenen en kaarten maar niet weten waar te beginnen. Op de twee zaterdagmiddagen word je wegwijs gemaakt in het grote aanbod en krijg je de gelegenheid om kennis te maken met stenen en kaarten, je leert je af te stemmen en ermee te spelen.

De introductieworkshops zijn op 7 en 28 maart, van 13:00 tot 16:30 uur. Voor meer informatie zie geomantie.nl.

Voor ons gehele programma van activiteiten en aanmelden zie onze website geomantie.nl en email info@geomantie.nlof telefoon 053-5360959.

Informatie en folders verspreiden

Heb je een (nieuw) emailadres, geef dat s.v.p. aan ons door op info@geomantie.nl. Je ontvangt twee maal per jaar onze Nieuwsbrief en incidenteel een bericht als daar aanleiding toe is.
Nadere informatie en reacties van deelnemers kun je lezen op onze website. Als je onze folder wilt ontvangen vraag die dan aan op telefoon 053-5360959.  Als je geen Nieuwsbrief meer wilt ontvangen kun je dit doorgeven op info@geomantie.nl of per telefoon. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen/geven aan mensen die je kent of nodig ze uit om zich aan te melden voor de nieuwsbrief.
Wij verspreiden onze folders in esoterische (boek-)winkels, natuurwinkels en in spirituele centra. Als je in jouw buurt nog een goede plek weet voor onze algemene folder, en je wilt er een aantal voor ons neerleggen, laat het ons s.v.p. weten. We sturen ze je graag toe.

Hartelijke groet en tot ziens,

Peter en Aletta
de school voor holistische natuurbeleving
Spinnersweg 120, 7586 CK Overdinkel,
telefoon: 053 5360959, email: info@geomantie.nl
website: www.geomantie.nl

 

MENU