Nieuwsbrief 1 2014

Nieuwsbrief 1 2014

maart 2014

Heeft de lentezon je al kunnen koesteren: de warmte op je huid, de lichtheid om je heen? Heerlijk om te voelen dat de natuur weer tot leven komt. Nog even en dan staan de bomen in hun lichtgroene lenteblad en komen de planten weer tot bloei. Deze tijd van het jaar is vol verwachting en ook vol van zekerheid, omdat de cyclus in de natuur zich steeds weer herhaalt. De tuinen worden omgespit, de bloemen en gewassen gezaaid: de voorbereidingen voor de zomer en de oogst zijn in volle gang. Het is de uitgelezen tijd om te zaaien wat je in de toekomst wilt gaan oogsten.

jaarindeling in seizoenen

jaarindeling in seizoenen

Woordenlijst van de geomantie
Op onze website staat onder het kopje ‘Geomantie’ een woordenlijst. Hij bestaat uit onderwerpen en begrippen, die aspecten van de geomantie belichten. Hij komt voort uit het schriftelijk materiaal dat we hebben samengesteld voor workshops en dat door studie en eigen onderzoek is ontwikkeld.
We hebben deze lijst samengesteld om meer overeenstemming te bereiken in het gebruik van begrippen binnen de geomantie. Op dit moment is die er (nog) niet. Als er meer overeenstemming is wordt het gemakkelijker met elkaar te communiceren. Met de publicatie van de woordenlijst willen we hieraan een bijdrage leveren.

Enkele woorden uit de woordenlijst:

‘Natuurwezens, vorm en vormloosheid’
Energieën met Bewustzijn en een bepaalde taak, die we natuur- of elementwezens noemen, zijn voor ons mensen niet altijd zichtbaar in de vorm. Een laag in ons kan echter wel de kwaliteit, de taak en het Bewustzijn van de energie oppikken, hem plaatsen en er voor ons bewustzijn een begrijpelijke vorm aan geven.
Als iemand in staat is natuurwezens waar te nemen, zal ieder van ons ongeveer het gelijke waarnemen. De oervormen zitten opgeslagen in ons collectief geheugen, waardoor er maar kleine nuanceverschillen zullen zijn in onze diepere interpretaties. De vormen geven uitdrukking aan hun kwaliteit en kunnen daardoor voor ons waakbewustzijn begrijpelijk worden. Natuurwezens zullen zichtbaar worden in de vorm die voor ons bekend zijn. In onze geest vormen we hier herkenbare archetypische beelden van, te vergelijken met wezens uit sprookjesboeken. Het beeld dat in onze geest gevormd wordt heeft een symbolische waarde. Natuurwezens zijn opgebouwd uit de vier elementen en hebben daardoor hun specifieke kwaliteiten.
De min of meer algemeen bekende vormen van natuurwezens zijn, onder andere:
– kabouters
– kobolden
– trollen
– elven
– eenhoorns
– demonen
– feeën
– engelen
– bronwezens
– draken
– slangen
– reuzen
– zeemeerminnen
Deze lijst is aan te vullen met vele minder of niet bekende soorten.

‘synchroniciteit’
Bij het lezen en duiden van zichtbare en onzichtbare tekens wordt gewerkt met synchroniciteit. Er wordt namelijk betekenis gegeven aan het gelijktijdig optreden van twee of meer niet oorzakelijk op elkaar betrekking hebbende gebeurtenissen. Twee of meer gebeurtenissen zijn dus niet verbonden door oorzaak en gevolg en zijn daardoor niet te verklaren, terwijl er gevoelsmatig wel een verband is. In alle soorten van waarzeggen is dit verband bekend en kan gebruikt worden om een gebeurtenis te duiden.
Bijvoorbeeld: je neemt een ingrijpend besluit en op precies dat moment breekt de zon door de wolken. Dit kun je begrijpen als een teken dat het een goed besluit is. En ook: als therapeut kom je een bepaald onderwerp in je persoonlijk levensproces tegen en opeens komen er cliënten met het zelfde soort onderwerp dat ze met jou willen bespreken. Of: je bent bezig om je verdiepen in een bepaald onderwerp en opeens vind je op een markt een speciaal boek dat al lang is uitverkocht, of je ontmoet iemand die je alles erover kan vertellen. Het gelijke trekt het gelijke aan.

‘uitstroom’
Uitstromen kunnen alleen voorkomen daar waar op een andere plek in de buurt energie de aarde in is gekomen, zich daar verzamelt en waarvan het overschot een uitweg heeft gevonden om naar buiten te stromen.
Uitstromen uit de aarde hebben een wisselend percentage Ether (Etherisch Licht, prana, chi etc). De door de aarde toegevoegde kwaliteiten van de elementen aarde water, vuur en lucht in hun speciale verhoudingen, geven de uitstroom zijn eigen kwaliteit.
De energie van een uitstroompunt hoeft niet altijd bij je te passen. Hij kan energetisch zo sterk voedend werken, dat in sommige gevallen het verblijf op zo’n plek aan tijd gebonden is om niet overbelast of overvoerd te worden, of omdat de energie blokkades oplost en dit tijd nodig heeft voor verwerking. In andere gevallen is de tijd van het verblijf op de uitstroom niet belangrijk, omdat er geen blokkades in beweging worden gezet.

uitstroom van energie op de Lemelerberg

uitstroom van energie op de Lemelerberg

 

Ons programma tot de zomervakantieperiode
Ons gehele jaarprogramma staat op www.geomantie.nl.

Tot de vakantieperiode hebben we enkele workshops, ervaringswandelingen en een ervaringsreis met open inschrijving gepland.
Als eerste bieden we twee introducties aan.
22 maart beginnen we met de introductieworkshop ‘Het gebruik van edelstenen’ en op 5 april geven we ‘Het gebruik van kaarten’.
In de introductieworkshops maak je kennis met de twee methoden en ga je ermee oefenen.
De onderwerpen van de workshops/introducties zijn gekozen vanuit persoonlijke interesse en omdat bij het gebruik ervan diverse aspecten van de geomantie belicht worden.
De introducties worden door Aletta begeleid.
De kosten voor beide workshops samen zijn 30,- euro

3 mei staat ‘Pendelen en wichelen, je lichaam als meetinstrument’ op het programma. ’s Morgens gaan we in op de achtergronden en werking van de pendel en wichelroede en maken we er een zelf. Na de lunch gaan we naar buiten om te oefenen. De kosten zijn € 65,- per persoon.

10 mei is de ervaringstocht door Noordoost Twente, langs Twentse natuurheiligdommen. We bezoeken verschillende krachtplaatsen in Noordoost Twente, waarvan sommige al in het verre verleden bij de Saksische bevolking van Twente bekend waren. We nemen de tijd om op verschillende plaatsen de energieën te ervaren en onze ervaringen met elkaar te delen. We lunchen op een fijne plek in de natuur.

Op 24 mei gaan we wandelen op ‘De Amerongse Berg, het land met de aarde-energieën’. In dit energetische Lichte gebied is het gemakkelijk je open te stellen voor de voedende energie van de aarde. We komen tijdens de wandeling langs verschillende energetisch bijzondere plekken om bij stil te staan en te ervaren.

Op 14 juni zijn we voor de ervaringswandeling in Groet, subtiele energieën in de duinen’. De wandeling brengt je naar verschillende plekken, waar je in de gelegenheid wordt gesteld contact te maken met de kwaliteiten, de aanwezige natuurwezens en andere fenomenen.

Van 28 juni tot 2 juli zijn we in Frankrijk voor ‘de magische reis door de natuur van de Vogezen’. De Vogezen is een bergrug in het noordoosten van Frankrijk aan de rand van de Elzas. Het gebied heeft een levendige natuur met gebieden en plekken met vele subtiele energieën met verschillende kwaliteiten. Vanuit Nederland is het het dichtst bijzijnde berggebied dat aansluit op de Alpen. Wij zijn onder de indruk van de natuurlijke schoonheid en de energetische rijkdom van dit ruige berggebied.

rotsformatie op Le Steinberg

rotsformatie op Le Steinberg

Tot slot wandelen we op 26 juli op ‘de Tankenberg, de schoonheid van de subtiele werkelijkheid’. De Tankenberg heeft van oudsher een magische klank. De verbinding met de Germaanse godin, Tanfana, de bronnen, de opgeworpen heuveltjes en ook de oeroude zwerfkeien, die her en der in het gebied zijn neergezet, zijn dankbare onderwerpen voor geomantisch onderzoek en ervaringen. Je vindt hier veel verschillende energetische fenomenen, zoals natuurwezens, kosmische banen, leycentra, blinde bronnen en in- en uitstroompunten.

De ervaringswandelingen, -reizen en workshops worden begeleid door Peter en Aletta.
De wandelingen kosten € 40,- per persoon.

Voor ons gehele programma van activiteiten en aanmelden zie onze website geomantie.nl en email info@geomantie.nl of telefoon 053-5360959.

Informatie en folders verspreiden

Heb je een (nieuw) emailadres, geef dat s.v.p. aan ons door op info@geomantie.nl. Je ontvangt twee maal per jaar onze Nieuwsbrief en incidenteel een bericht als daar aanleiding toe is.
Nadere informatie en reacties van deelnemers kun je lezen op onze website. Als je onze folder wilt ontvangen vraag die dan aan op telefoon 053-5360959.  Als je geen Nieuwsbrief meer wilt ontvangen kun je dit doorgeven op info@geomantie.nl of per telefoon. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen naar mensen die je kent of nodig ze uit om zich aan te melden voor de nieuwsbrief.
Wij verspreiden onze folders in esoterische (boek-)winkels, natuurwinkels en in spirituele centra. Als je in jouw buurt nog een goede plek weet voor onze algemene folder, en je wilt er een aantal voor ons neerleggen, laat het ons s.v.p. weten. We sturen ze je graag toe.

Hartelijke groet en tot ziens,

Peter en Aletta

 

MENU