Nieuwsbrief 1 2012

Nieuwsbrief 1 2012

 

De lente zit in de lucht. Het is heerlijk om weer naar buiten te gaan en het beginnende leven in de natuur te voelen. Heel langzaam beginnen de knoppen aan de bomen te zwellen en de planten laten her en der ook al wat nieuw groen zien. Nog even en de lente in Twente is weer in al zijn glorie te beleven.

10 jarig bestaan

Voor ons is het een gedenkwaardig jaar. Op 4 mei 2002 is de school voor holistische natuurbeleving ontstaan.  We bestaan dus dit jaar 10 jaar. Het waren tien bijzondere jaren, waarin we heel veel inspirerende wandelingen en reizen mochten meemaken samen met onze deelnemers. Het zijn ook de jaren waarin we steeds meer inzicht kregen in de diepte en reikwijdte van de geomantische leer, die we met iedereen die daarin interesse heeft delen. Je begrijpt: we gaan verder, óp naar de volgende tien jaar. Wie weet wat die ons brengen zullen.

 

Aarden om te groeien

Dat aarding belangrijk is, is bij velen wel bekend. Maar waarom is het eigenlijk van belang?

We leven in onze cultuur voornamelijk in ons hoofd. We volgen ideeën en overtuigingen over hoe we moeten zijn. We ontkennen onze eigen aard en jagen een ideaalbeeld na. Aarden wil eigenlijk niets anders zeggen dan dat je je bewust bent van de karakter, je persoonlijkheid en je talenten, kortom je aard. Je mag zijn wie je bent, met alles wat er is.

De druïden wisten dat ook. Hun opleiding was enerzijds gericht op het bereiken van zelfrealisatie en anderzijds op het leren kennen van zichzelf door het ontwikkelen van hun talenten en persoonlijkheid, en het leren omgaan met de oerkracht in hun karakter. Het is bekend dat druïden krachtige wijze mannen en vrouwen waren die vanuit een onafhankelijke positie de heersers adviseerden. Zij associeerden zichzelf met de eik. De eik is in staat om op een energetisch moeilijke plek, zoals een krachtig kruispunt van het aarderaster, krachtig te groeien, omdat hij via zijn boomkroon een grote stroom Etherisch Licht naar zijn wortels geleid. Hij verbindt zich met de kosmos om stevig op aarde te zijn.

Probeer een voorbeeld aan de eik te nemen. Zet je wortels stevig in de aarde en geef jezelf de ruimte. Vind jezelf weer aardig, houd van je eigen aard en eigen-aardigheden: houd van de aarde. Dat is aarding.

 

Foto: De Kroezeboom is een eik op een kruispunt van het aarderaster.

Workshop Pendelen en wichelen, je lichaam als meetinstrument

Op zaterdag 31 maart worden de beginselen van het pendelen en wichelen in onze workshop uitgelegd. In de middag gaan we de natuur in om te oefenen. Hiervoor maak je zelf een pendel en wichelroede. Wij zorgen voor het materiaal en een lesmap die je kunt gebruiken om thuis ermee verder te gaan.

Wij maken onderscheid in vrouwelijke en mannelijke geomantie. Geomantie kun je begrijpen als het lezen van de tekens/energieën van de aarde. Je kunt de energieën van de aarde lezen door je er op af te stemmen. Hierdoor kun je ze ervaren. Je laat dan de ervaring van binnenuit ontstaan: dit is de vrouwelijke vorm. Als je een pendel of wichelroede gebruikt wordt die ervaring via je onderbewuste op je lichaam en het instrument overgebracht. Het gaat daardoor bewegen en maakt de aanwezigheid van de gezochte energie zichtbaar: dit is de mannelijke vorm van geomantie. Wij merken dat mensen vaak gevoeliger worden voor energieën door gebruik te maken van pendel of wichelroede. Bijna iedereen kan pendelen en wichelen leren. Het vraagt echter wel oefening en aandacht.

 

De workshop wordt gegeven op een locatie in Twente. De kosten zijn € 65,-

 

Ervaringstocht Noordoost Twente

Op 14 april gaan we voor de eerste keer dit jaar weer op pad. We bezoeken verschillende krachtplaatsen in Noordoost Twente, waarvan sommige al in het verre verleden bij de Saksische bevolking van Twente bekend waren. De tocht begint in Losser en van daaruit rijden we naar de verschillende locaties. Op alle plaatsen nemen we de tijd om de energieën te ervaren en die met elkaar te delen. We lunchen op een fijne plek in de natuur. De tocht eindigt rond 16:30 uur.

De kosten zijn € 50,- per persoon.

 

Ervaringsreis in en om Chartres 30 april tot en met 4 mei

Onze ervaringsreis naar Chartres is een reis van buiten naar binnen, letterlijk en figuurlijk. De eerste dagen bezoeken we plekken in de omgeving van Chartres en naarmate de week vordert komen we steeds dichter bij de kathedraal met zijn labyrint in het centrum van de stad. Chartres en omgeving hebben een rijk verleden, waarin de kennis van de druïden samengesmolten is met die uit culturen uit de oudheid en van de esoterische christenen uit het begin van onze jaartelling. Daaruit is de kathedralenbouw van Chartres rond het jaar duizend ontstaan.

De dag beginnen we met de uitleg over het programma van die dag. Vervolgens gaan we op weg. We carpoolen zodat we niet met te veel auto’s onderweg zijn.

De lunch is een heerlijke picknick die we in het open veld of aan de bosrand gebruiken.

Tijdens de gehele dag is er ruimschoots de gelegenheid tot het ervaren van de energetisch bijzondere plekken en tot het stellen van vragen.

 

De reis is vooral uniek omdat wij plekken bezoeken die Peter heeft ontdekt in zijn langdurig onderzoek naar de oorsprong van de kathedralenbouw. De inzichten die de kathedralenbouwers gebruikten voor het ontwikkelen en bouwen van de kathedralen rond het jaar duizend, zijn onder andere gebaseerd op de druïdische leer, de invloed van de oude Egyptenaren en de kennis over geomantie en kosmologie. In het landschap rond Chartres zijn hiervan restanten te vinden die nog steeds goed te ervaren zijn.

 

Tijdens onze drie andere reizen, naar De Vogezen, Bretagne en Zuid-Limburg kun je weer andere aspecten van de geomantische leer ervaren. Ook onze wandelingen stellen je in de gelegenheid de energetische natuur te ervaren. Via een huisonderzoek krijg je meer inzicht in wat jouw huis je spiegelt. En altijd gaat het over de relatie van jou  met je omgeving, de aarde, de kosmos en jezelf.

Voor meer informatie zie onze website: http://www.geomantie.nl

Meer informatie over onze activiteiten en aanmelden op info@geomantie.nl of 053-5360959.

Informatie en de Nieuwsbrief per email

Nadere informatie en reacties van deelnemers kun je lezen op www.geomantie.nl. Als je onze folder wilt ontvangen vraag die dan aan op telefoon 053-5360959. Heb je een nieuw emailadres, geef ook dat s.v.p. aan ons door op info@geomantie.nl. Je ontvangt twee maal per jaar onze Nieuwsbrief en incidenteel een bericht als daar aanleiding toe is. Als je geen Nieuwsbrief meer wilt ontvangen, geef dat s.v.p ook aan ons door.

 

Folders verspreiden

Wij verspreiden onze folders in esoterische (boek-)winkels, natuurwinkels en in spirituele centra. Als je in jouw buurt nog een goede plek weet voor onze algemene folder, en je wilt er een aantal voor ons neerleggen, laat het ons s.v.p. weten. We sturen ze je graag toe.

Hartelijke groet en tot ziens,

Peter en Aletta

MENU