Natuurwezens

DE ONZICHTBARE WERELD VAN WEZENS

Natuurwezens zijn zeer belangrijk binnen de energetische onzichtbare wereld en hun bestaan is van grote invloed ook op de fysieke zichtbare wereld. Zij zorgen er voor, dat alles in de natuur hun kwaliteiten behoudt en verbonden blijft met de Bron. Ze leveren hun bijdragen aan de groei van alles naar Bewustzijn en groeien zelf ook naar Bewustzijn toe.

In de workshop gaan we in op de natuurwezenswereld en leer je een aantal natuur- of elementwezens wat beter kennen. In de middag gaan we naar buiten om te kijken of we contact met hen kunnen leggen.

natuurwezen Baard van de koning

natuurwezen Baard van de koning

Kinderen hebben gemakkelijker toegang tot het onderbewuste dan volwassenen. Daarom spreken sprookjes over reuzen en kabouters, elven en feeën, en andere natuurwezens hen zo aan. Hun wereld van de fantasie ligt dichter bij de subtiel energetische werkelijkheid dan bij de tastbare en zichtbare werkelijkheid, of, beter gezegd, de grofstoffelijke werkelijkheid. Volwassenen zijn die verbinding meer en meer verloren.

Sprookjes vertellen ons over de activiteiten van natuurwezens. Ze spreken ons collectief onderbewuste aan. Sprookjes over natuurwezens zijn over heel de aarde terug te vinden.

Het sprookje verbindt fantasie en grotere werkelijkheid en is de schakel tussen leven en dood. Het ligt op de rand van de wereld die dieper gaat dan de tastbare werkelijkheid en is daar zeer mee verbonden.

natuurwezens zijn energie

Natuur- of elementwezens zijn voor ons mensen niet altijd zichtbaar in de vorm. Het is energie met een bepaald bewustzijn, kwaliteit en taak. Een dieper deel in ons kan die kwaliteit, taak en het bewustzijn van de energie oppikken en er, via onze verbeelding een begrijpelijk beeld aan geven. We zien ze dan als kabouters, elfen, feeën, reuzen etc.

taken

De taak van de natuurwezens komt voort uit de kwaliteit van de elementen en ze worden daarom ook wel elementwezens genoemd. Er zijn aarde-, water-, vuur-, en luchtwezens en een combinatie hiervan. Omdat er oneindig veel combinaties mogelijk zijn en er zelfs binnen een bepaalde groep de natuurwezens lichtelijk verschillen, hebben ze allemaal een eigen herkenbare taak die verband houdt met coördineren, transformeren, verbinden en beschermen, of een combinatie hiervan.

Bewustzijn

Je kunt natuurwezens ook rangschikken naar hun Bewustzijn. Er zijn natuurwezens met een laag bewustzijn en een hoog bewustzijn, en alle gradaties er tussenin. De hoogte van het Bewustzijn is gekoppeld aan de hiërarchie in de wezenswereld. De wezens met het hoogste Bewustzijn staan het hoogst in de hiërarchie dan de wezens met een lager bewustzijn.

De workshop wordt begeleid door Peter Meijerink en Aletta Veld en je ontvangt schriftelijk materiaal om thuis nog eens na te lezen.

Aanmelden

Tijd:                                10:30 uur tot 16:30 uur.
Aantal deelnemers:    maximaal 10
De prijs:                        € 65,00 per persoon
Aanmelden telefonisch 053-5360959 of per e-mail info@geomantie.nl
Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding en de algemene informatie over onze workshops.
De workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen.

MENU