De Vogezen

MAGISCHE REIS DOOR DE NATUUR

De Vogezen is een bergrug in het noordoosten van Frankrijk aan de rand van de Elzas. Het gebied heeft een levendige natuur met gebieden en plekken met vele subtiele energieën met verschillende kwaliteiten. Vanuit Nederland is het het dichtst bijzijnde berggebied dat aansluit op de Alpen. Wij zijn onder de indruk van de natuurlijke schoonheid en de energetische rijkdom van dit ruige berggebied. Door de hoogteverschillen heeft het verschillende klimaatzones met hun eigen karakter, die je kan ervaren. Er is een grote verscheidenheid aan natuurwezens en andere wezensvormen en energetische fenomenen.

In de Vogezen vind je nog een ruige natuurlijkheid, omdat vele gebieden niet of nauwelijks door de mensen zijn aangeraakt en gecultiveerd. Een gletsjerkom uit de laatste ijstijd ligt verscholen tussen de hellingen van de bergrug en je vindt er een gebied met talloze wildstromende riviertjes met stroomversnellingen en watervallen.

Naast de restanten van deze oernatuur vind je het specifieke cultuurlandschap van de Vogezen, dat van oudsher door de boeren is vormgegeven. Er zijn kronkelige paden door de bossen en over de bloem- en kruidenrijke bergweiden, met de kortste route naar de andere kant van de bergkam, met stuwmeertjes voor de watervoorziening en her en der een boerderij, die gastvrij de deur heeft geopend voor de wandelaars.

Tijdens de wandelingen door de natuur van de Vogezen ontmoet je je eigen oernatuur, dat wat je als persoon nog meer bent. Je legt verbinding met je eigen natuur, met al je kwaliteiten, met jezelf als totale levensvorm. Het contact is als een spiegel: je ervaart jouw relatie met de onvervormde omgeving en daardoor ervaar je het onvervormde in jezelf.

Onze reis brengt je naar de streek rond Sondernach, waar la Route des Crêtes over de bergkam van de Vogezen van noord naar zuid loopt. Iedere dag brengt deze weg ons bij een van de bijzondere wandelingen.

Wat kan de reis naar de Vogezen jou bieden?

De wandelingen scheppen eenheid tussen jou en jouw omgeving. Door je gevoeligheid voor de omgeving te vergroten, ervaar je jezelf in verbinding met de omgeving.

De oefeningen tijdens de dagwandelingen spreken je subtiele zintuigen aan en creëren een vrije verbinding met de omgeving. Het resultaat is, dat je  door aandachtig in jezelf aanwezig te zijn, bewuster wordt van wat er in jezelf en in de omgeving leeft en daardoor bewuster leeft.

Dagindeling

9.00 uur              : Gezamenlijk ontbijt*
10.30 uur            : Vertrek
Zie inhoud per dag
13.00 uur            : Gezamenlijke lunch
16.30 uur            : Einde
19.00 uur            : Gezamenlijk (vegetarisch) diner

Er wordt op toerbeurt gekookt en afgewassen. Het rooster wordt aan het begin van de reis in overleg met de deelnemers opgesteld. We kamperen op een camping in een dal van de Vogezen.

De wandeldagen

Iedere dag trekken we er op uit. We gaan met de auto naar het gebied en gaan daar wandelen. Wij lunchen onderweg en aan het einde van de middag rijden we weer terug naar de camping voor het avondeten.

Er is ruim tijd voor ervaren en verwerken van wat je tegenkomt, en voor het beantwoorden van je vragen.

zondag: ‘S AVONDS KENNISMAKEN EN INTRODUCTIE VAN DE REIS
Eerste ontmoeting en kennismaking op de camping. Wij verzorgen de eerste avondmaaltijd.

de dagen:

GLETSJERKOM UIT DE LAATSTE IJSTIJD
Het is een Licht en natuurlijk gebied, waar de mens geen vat op heeft, waardoor het zijn natuurlijkheid heeft behouden. Hier kan je verschillende bewustzijnsvormen en energiefenomenen ervaren.

DE WATERVALLEN
Het pad loopt door een oerbosgebied met talloze watervalletjes, waar, onder andere, veel verschillende natuurwezens te ervaren zijn.

LE STEINBERG BIJ DE PETIT BALLON EN LA VALLEE DE SONDERNACH
Le Steinberg is een zwart/wit gebied met natuurwezens in alle soorten en maten en bewustzijnniveaus. In het dal van Sondernach ervaar je de verschillende kwaliteiten van stromend water.

LE LAC BLANC
Hier vind je nog stukken oerbos, waar op energetisch gebied ook nog veel te ervaren is aan instromen, banen en planeetplekken en nog veel meer.

WANDELING NAAR STEINMAUER
Een mooie wandeling met vele vergezichten, door kruiden- en bloemrijke alpenweiden met sparren en jeneverbesstruiken, om de subtiele werkelijkheid met zijn kwaliteiten te ervaren.

In de namiddag eindigt reis.

Praktische informatie

Wij logeren op een camping in een dal. In de buurt zijn ook gites te huur, die je zelf op tijd moet reserveren.

Bij de kosten zijn inbegrepen:
– de dagtochten
– entree van bezienswaardigheden
– verblijf op de camping
– ontbijt, lunch en avondeten (vegetarisch)

* Als je niet op de camping logeert is het ontbijt en de logies niet inbegrepen. De kosten zijn dan gereduceerd.

De kosten zijn € 575,-
(exclusief camping en ontbijt € 512,-)

Aanmelden

Aantal deelnemers:    maximaal 10
Aanmelden telefonisch 053-5360959 of per e-mail info@geomantie.nl
Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding en de algemene informatie over onze ervaringsreizen.
De reis gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Reageren

Wil je reageren op onze activiteiten en/of onze website ga dan naar onze contactpagina.

Naar alle ervaringsreizen

 

MENU