Je kunt deze reis ook met een eigen groep op afspraak maken.

De kathedraal van Chartres

HEMELSE VERBINDINGEN, DE STERREN OP AARDE

Chartres is een unieke plek in Frankrijk. Al van verre zie je de kathedraal boven het stadje uittorenen. Hij boezemt ontzag in door zijn afmetingen en leeftijd van achthonderd jaar. Maar zijn grote betekenis komt nog meer voort uit de energetische kwaliteiten van dit bouwwerk, dat door de kloosterlingen/geomanten van De School van Chartres is ontworpen en gebouwd.

Al eeuwen voordat het christendom zijn intrede deed, was Chartres een belangrijke plaats met zijn druïdeschool, die door leerlingen van verre werd bezocht om te studeren. Er is een ononderbroken lijn te herkennen van de druïdische geomantische kennis naar de kennis van de kathedralenbouwers van Chartres, die op hun beurt weer, van grote invloed is geweest op de kathedralenbouw van Noordwest-Europa.

De kwaliteit van Chartres

Chartres is door de eeuwen heen steeds weer een plek van geboorte geweest. Het begin van nieuwe ontwikkelingen van ideeën en de uitvoering ervan, vooral op sacraal en esotherische gebied. Door het aanbrengen van geoglyfen (landschapsfiguren in de wegenstructuren) is deze plek bekrachtigd en hij zal daardoor steeds deze functie behouden. Ook in de huidige tijd is het een plek die veel mensen trekt, omdat hij zowel iets ouds als iets nieuws heeft, iets eeuwigs en iets vergankelijks.

Het is een plek die mensen tijdens hun leven opnieuw geboren kan laten worden door de weg naar binnen te volgen, op zoek naar onszelf in relatie met de wereld om ons heen. Chartres herinnert ons aan het zaadje in het voorjaar, dat ontspruit en boven de aarde verder tot wasdom komt. Na het oogsten brengt het zichzelf de wereld in en laat zijn schoonheid zien: het is die hij is. Chartres kan dit ook betekenen voor ieder die het zaadje oppikt en zichzelf geboren laat worden, zodat we de schoonheid in onszelf mogen ontdekken en mogen zijn die we zijn.

Tijdens onze Chartres-reis bezoeken we de sporen uit het verleden die nog overal in de omgeving te vinden zijn om tenslotte bij de kathedraal te komen. Hij is de geslaagde materialisatie van de wens van onze voorouders om het goddelijke op aarde te zetten. Met deze reis, ga je van buiten naar binnen: de reis naar jezelf via je eigen ervaringen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn, onder meer: Ether en de elementenleer: aarde, water, vuur lucht; polariteit en eenheid; verschillende soorten banen en leylijnen; de wezenswereld;   de geomantie in de kathedralenbouw; wetmatige structuren in de kosmos; bekrachtiging van aanwezige energetische kwaliteiten en de zodiak en sterrenbeelden op aarde en in de kathedraal.

Peter Meijerink en Aletta Veld begeleiden de reis. Peter heeft zijn kennis over de kathedralenbouw voor een groot deel te danken aan het regressieonderzoek dat hij doet naar zijn leven als geomant en kathedralenbouwer verbonden aan De school van Chartres in de 9e eeuw. Interessant detail is verder, dat het idee voor De school voor holistische natuurbeleving in Chartres is ontstaan.

PROGRAMMA

onderwerpen per dag

Kennismaken en introductie
Dag 1. De zodiak in geoglyfen rond Parijs
Dag 2. Bezoek aan krachtplaatsen rond Chartres
Dag 3. Kloosters rondom Chartres
Dag 4. Het hart van Chartres, het zonnecentrum en de stad met zon- en maangedeelte en indeling
Dag 5. De kathedraal, het labyrint en de crypte

van dag tot dag

Iedere dag trekken we er op uit. De eerste dagen per auto naar plekken in de omgeving van Chartres, later wandelend. Er is ruim tijd voor ervaren en verwerken van wat je tegenkomt, en voor het beantwoorden van je vragen.
We lunchen samen. Het ontbijt en avondeten kan ook gezamenlijk, indien je dat wenst.

ZONDAG: ’s Avonds kennismaken en introductie van de reis.We ontmoeten elkaar voor de eerste keer vóór de kathedraal van Chartres, waarna we gezamenlijk ergens gaan eten.

MAANDAG: De Zodiak in geoglyfen rond Parijs
We bezoeken plekken rond Chartres waar de zodiak in grote aardetekeningen (geoglyfen) in de wegenstructuren zijn neergezet. Deze landschapsfiguren laten ons zien dat Chartre zeer belangrijk is geweest in de ontwikkeling van de kathedralenbouw.

DINSDAG: Bezoek aan krachtplaatsen rond Chartres
In de omgeving van Chartres zijn nog resten te vinden uit de Druïdische tijd, zoals de onderstaande steen, die voor genezing is gebruikt. De kathedraal van Chartres ligt op het hart van de Man van Chartres (geoglyfe). Wij bezoeken ook de krachtplek op de navel van deze aardetekening.

WOENSDAG: Kloosters rondom Chartres
Belangrijk voor de ontwikkeling van de kathedralenbouw waren de kloosters waar de geomantische kennis in de praktijk werd gebracht. Enkelen daarvan bestaan nog. Eén daarvan heeft een andere functie gekregen en één is in ruste.
We bezoeken de voormalige kleivelden met de polariteitslijn, waar de steenbakkerij voor de eerste kathedraal heeft gestaan.
Daarna gaan we verder naar een voormalig klooster, waar de leerlingen van De School van Chartres hun opleiding kruidengeneeskunde volgden.

DONDERDAG: Het hart van Chartres, het zonnecentrum.
De stad met zon- en maangedeelte en de indeling volgens de zodiak
Wij bezoeken de stad met het riviertje de Eure dat tussen het zon- en maangedeelte ligt en ervaren en zien de polariteitindeling van de stad.
Er zijn nog vele oude plekken in de stad terug te vinden, ook al liggen ze verscholen tussen moderniteiten en is hun functie inmiddels veranderd. De essentie is nog steeds ervaarbaar en op vele plekken nog zichtbaar aanwezig. We brengen, onder andere, een bezoek aan het gebouw waar het beroemde glas-in-lood van Chartres werd gemaakt.

VRIJDAG: Bezoek aan de kathedraal, de crypte en het labyrint.
Op deze dag komt alles samen: de plaatsen uit de voorchristelijke (tumulus en Romeinse tempel) en de christelijke tijd (de houten kerk tot de huidige 13e eeuwse kathedraal), die ook nog in onze tijd van grote waarde zijn.
De kathedraal is een bouwwerk waar aarde en kosmos samenvallen: de kathedraal als evenbeeld van de mens.
In de namiddag eindigt hier reis.

detail van het labyrint in de kathedraal van Chartres

wat kan de reis naar Chartres jou bieden?
Door het ervaren van de oude krachtplaatsen gaat een nieuwe wereld voor je open, waardoor je dichter bij jezelf en je eigen wijsheid kan komen. De betekenis en invloed van Chartres in vroegere tijden   wordt in verbinding gebracht met onze Nieuwe Tijd. Je krijgt hierdoor meer inzicht en begrip voor de tijd waar we nu in leven.

Naast het vele dat we je vertellen over de krachtplaatsen en de plekken in de natuur doen we er veel praktische oefeningen waardoor je zelf kan ervaren wat zo’n plek voor jou kan betekenen.

Wij logeren op de camping van Chartres bij de rivier de Eure, maar als je liever in een hotel verblijft kan dat. Chartres heeft vele kleine hotels in de binnenstad en in de omgeving zijn er huisjes te huur.

Bij de kosten zijn inbegrepen:

– de dagtochten
– entree van bezienswaardigheden
– de lunch met koffie en thee

Je zorgt zelf voor:

– de heen- en terugreis
– ontbijt en diner, indien gewenst kunnen we die gezamenlijk bereiden, of naar een restaurant gaan.
– camping- of hotelkosten
– eventueel kampeerbenodigdheden.
– reis- en annuleringsverzekering

De kosten zijn € 455,-

Aanmelden

Aantal deelnemers:    maximaal 10
Aanmelden telefonisch 053-5360959 of per e-mail info@geomantie.nl
Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding en de algemene informatie over onze ervaringsreizen.
De reis gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Reageren

Wil je reageren op onze activiteiten en/of onze website ga dan naar onze contactpagina.

Naar alle ervaringsreizen

MENU