Bretagne

HET HART VAN BRETAGNE

Het Franse schiereiland Bretagne is een land met een krachtige eigen natuur die ook in de bevolking terug te vinden is. Het is duizenden jaren lang een ontoegankelijk land geweest, waar invloeden van buitenaf, zoals de Romeinen en het Christenendom, moeilijk vat op hadden. Daardoor is veel van zijn oorspronkelijkheid tot in de huidige tijd bewaard gebleven. Dit is onder andere nog te zien in het landschap met zijn megalitische monumenten. Denk hierbij maar eens aan de talloze menhirs (rechtopstaande stenen), alignements (steenrijen), tumulussen (grafheuvels), cromlec’hs (steencirkels), bronnen en de spirituele plekken die door het Christendom zijn over genomen.

kapel in een rots met helende bron

kapel in een rots met helende bron

Tijdens de holistische natuurbelevingsreis in het hart van Bretagne, bezoeken we vanuit een camping in het centrum van Bretagne, de noord- en zuidkust en gebieden in het westen en oosten. Tijdens de acht dagen komen we op plekken met specifieke subtiel energetische kwaliteiten, die een bijdrage kunnen leveren aan jouw reis naar jezelf. Wij maken kennis met verschillende gebiedssferen die uit Ether en de vier elementen zijn opgebouwd. Door oefeningen laten we je meer in contact komen met de elementen in en om jou.

Je kan ervaren hoe je in relatie met het landschap staat en hoe landschapssymbolen bestaande uit archetypische beelden uit je onderbewuste weer tot je kunnen spreken en in je bewustzijn kunnen komen. Ze vertellen een verhaal over jou. Ook dit proces wordt ondersteund door verschillende oefeningen.

Dit is een van onze reisdoelen. Daarnaast zijn wij onderweg en komen we in hartverwarmende gebieden.

Af en toe zal je de geschiedenis kunnen aanschouwen in de vorm van megalitische monumenten en wij zullen hierover vertellen. Aan de orde komt bijvoorbeeld, hoe in de loop van de geschiedenis in Bretagne met geomantie* is gewerkt en voor welke doeleinden deze megalieten zijn gebruikt.

Dagindeling

9.00 uur       :      Gezamenlijk ontbijt

10.00 uur     :      Vertrek

Zie inhoud per dag

13.00 uur     :      Gezamenlijke lunch

16.30 uur     :      Einde

19.00 uur     :      Gezamenlijk diner

Er wordt op toerbeurt gekookt en afgewassen. Het rooster wordt in overleg met de deelnemers opgesteld.

van dag tot dag

Dag 1. OUDE BOMEN OP EEUWENOUDE KRACHTPLAATSEN

In de omgeving van Néant sur Yvel gaan we naar bijzondere plekken, waar nog veel te ervaren is. De eik is een krachtig symbool van de druïden en hij is nog vaak te vinden bij kapelletjes op oude mystieke plekken. De dag wordt afgesloten met het bezoek aan een legendarische bron.

Dag 2. BROCELIANDE  HET LAND VAN LEGENDEN

In de Val-sans-Retour (vallei zonder terugkeer) is de legende van koning Arthur nog springlevend. We staan daar, onder andere, stil bij een meer, Le Mirroir aux fées (de spiegel van de feeën). Deze dag maken we een mooie rondwandeling door een sprookjesachtig gebied met ongerepte natuur van de Vallée de l’Aff met het laatste stukje oerbos. Daarna bezoeken we het stadje Paimpont.

Dag 3. POLARITEIT: DE VERBINDENDE KRACHTEN TUSSEN HEMEL EN AARDE

Via een stop bij een menhir van kwarts gaan we naar het noordoosten, naar een oude krachtplek, Mont-Dol.  Daarna bezoeken we het magische Le Mont St.-Michel, met zijn  inspirerende abdij. Deze dag leren  we de aartsengel Michael kennen in zijn archetypische betekenis voor ons in de Nieuwe Tijd en de aardse en hemelse krachten op deze twee oude vulkanen.

Dag 4. Vrije dag: DE VITALE ENERGIE IN DE NATUUR

Keuzemogelijkheid: wij maken in de middag een wandeling door een ruig en natuurlijk gebied, waar de mens nog met de natuur samenwerkt. Het is een gebied met veel vitale energie en een prettige uitstraling, waar weinig mensen komen.

Dag 5. DE HELENDE KRACHT VAN BRONNEN

Deze dag staat in het teken van het element water. We maken een tocht langs verschillende bronnen, die van oudsher al gebruikt werden door de mensen. Het ervaren van hun specifieke kwaliteit is het herkennen van deze krachten in jezelf.  Door de kerstening door het Christendom zijn deze bronnen bijna allemaal gekoppeld aan een heilige met zijn specifieke genezende kracht.

Dag 6. HET ORAKEL VAN DE NATUUR

In het gebied dat we deze dag bezoeken liggen talloze magische stenen die in de tijd van de druïden werden gebruikt. We bezoeken daar een orakelsteen. Daarna gaan we op energetische ontdekkingtocht door een bijzonder ravijn, Gorges de Daoulas, waar nog drie prachtig bewaarde dolmen te vinden zijn. Tenslotte volgen we een riviertje in de Gorges du Corong, wiens stroomversnellingen als muziek in de oren klinken.

Dag 7. DE ZACHTHEID VAN HET HART

We staan stil bij een unieke bronmenhir bij Ménéac, die in vroeger tijden voor genezing werd gebruikt. Het is dan niet ver naar een oude kapel in het centrum van een omgetrokken steencirkel, bij Gomène. Energetisch is hij nog steeds zeer krachtig. De dag wordt beëindigt met een wandeling door een bos dat op een natuurlijke manier onderhouden wordt door een landschaps-kunstenaar.

Dag 8.

CARNAC: ZICHTBARE WIJSHEID UIT OUDE TIJDEN

De tot de verbeelding sprekende steenrijen in Carnac worden op de laatste dag bezocht. We gaan naar Le Géant du Manio, een oude menhir en cromlec’hs (steencirkels). Het gehele gebied rond Carnac is, ook in de huidige tijd, zijn specifieke kwaliteit. Er is nog veel te ervaren bij neolitische monumenten, zoals de dolmen en cromlech Quadralatere bij Crucuno.

Het is mogelijke dat de dagvolgorde gewijzigd wordt.

Inhoud

Wij kiezen ervoor plekken te bezoeken met een Lichte energie en met een ruim aanvoelend karakter. Hierdoor kun je de eigen grenzen met je omgeving makkelijker laten vervagen en meer eenheid voelen met de natuur en dat, wat zij ons te bieden heeft.

De omgeving steunt jou in jouw heel-worden met jezelf en de omgeving. De omgeving omgeeft je niet alleen, maar geeft ook om je. Dit te ervaren doen deuren van je hart openen.

–         Je leert je hart ervaren als de verbindende schakel met de natuur;

–         De verbinding van je bewustzijn met de totaliteit;

–         Ervaar wat aandacht voor de natuur doet, met jezelf en de omgeving;

–         Ervaar van het wezen van de natuur;

–         Ervaar van het bewustzijn van verschillende plekken;

–         Ervaar hoe je, door je aandacht te richten en te bundelen, je bewustzijn kan verplaatsen en bewust kan zijn van de totaliteit;

–         De grote en kleine cycli in de natuur. Het alpha- en omegaprincipe;

–         In contact treden met Ether en de vier elementen aarde, water, vuur en lucht en de wezenswereld;

–         Contact maken met het aarderaster, vitale energiestromen, blinde bronfenomenen, uitgelijkpunten (leycentra en leylijnen),    aarde uitstroompunten, vitale energieplekken etc.;

–         De invloed van menhirs en steenrijen, op de energie van de aarde, omgeving en de kosmos;

–         Boomvereringen tot het Christendom en het gebruik van oude plekken in de huidige tijd;

–         Helende bronnen, heilige plaatsen door de tijd heen;

–         Het bewustzijn ervaren van kruiden, planten, bomen, stenen en plaatsbewustzijnsvormen en -kwaliteiten;

–         Het ervaren van de archetypische structuren van het landschap en de relatie met onszelf hiermee;

–         Plaatsen waar door de tijd heen steeds weer de lichte vitale aarde-ergieën werden gebruikt en in de huidige tijd nog steeds gebruikt worden, bijvoorbeeld, de vruchtbaarheidsplekken waar moeder aarde sterk vertegenwoordigd is met haar energieën;

–         Onbevangen en intuïtief een onbekend gebied verkennen, jezelf laten leiden door je innerlijke leiding die verder reikt dan het denken. Genieten van het reizen en het onbekende verwelkomen.

De dagtochten

De afstanden variëren per dag:

–       Drie dagtochten naar gebieden in de buurt

–       Vier dagtochten naar een verder afgelegen gebied

–       Een dag voor verwerking, bezinning en rust, in de natuur.

Op de dagen dat we grotere afstanden afleggen ontbijten we eerder en zijn we later terug.

We komen iedere dag terug op dezelfde camping, zodat we niet steeds hoeven in- en uit te pakken.

Verblijf

We kamperen op een rustige eenvoudige camping en staan daardoor in nauw contact staan met de natuur. De camping ligt vlak bij het gebied waar de legende van koning Arthur levend wordt gehouden.

Op deze plek zijn we dicht bij de aarde en verbonden met de essentie van de natuur. Het kamperen draagt er toe bij dat je meer contact kunt krijgen met je eigen natuur. Als je actief bent op een natuurlijke manier in de buitenlucht kun je het ritme van de natuur en je eigen natuur weer geleidelijk oppikken. Dit is één van de helende werkingen van de natuur.

Conditie en instelling

Om fysiek in staat te zijn de reis Het hart van Bretagne mee te maken is het belangrijk dat je een redelijke conditie hebt en oneffen terrein kan bewandelen.

We vinden het zeer belangrijk dat je op je eigen manier de natuur beleeft. Door jouw bereidheid je open te stellen kan je jezelf een groot geschenk geven, namelijk  luisteren en vertrouwen op jouw ervaringen. Daarmee wordt deze reis ook een tocht naar je eigen innerlijk.

Ga bij jezelf na of je het plezierig vindt acht dagen in een tent te wonen en dicht bij de natuur te zijn.

Geef jezelf toestemming te genieten van deze reis.

Bij de prijs is inbegrepen:

–  Drie maaltijden per dag.* Bij ontbijt en lunch is er koffie en thee.

–  Kamperen op de camping*

–  De dagtochten

–  Entree voor bezienswaardigheden.

Je zorgt zelf voor:

– De heen- en terugreis van Nederland naar de camping.

– Reis- en annuleringsverzekering

– Tent of caravan en kampeerbenodigdheden. Kampeermateriaal kan je eventueel huren.

– Comfortabele wandelkleding en -schoenen (denk aan warme, koude of natte dagen).

* Als je liever in een huisje of hotel logeert zijn logies en ontbijt niet inbegrepen. De prijs is dan gereduceerd. Vraag info aan.

Wil je vanuit Nederland meerijden, of wil je reisgenoten meenemen naar Bretagne? Vertel het ons, zodat we jullie met elkaar in contact kunnen brengen.

Ben je bereid enkele medegroepsleden tijdens de dagtochten te vervoeren, laat het ons weten. We kunnen dan afspraken maken over een vergoeding.

Openbaar Vervoer: met de bus kom je tot het stadje Ploërmel. Dit ligt  ± 15 km van onze camping verwijderd. Wij komen je ophalen vanaf het busstation. Als je de TGV-trein tot Rennes wilt nemen, raden je aan geruime tijd van te voren te reserveren. Vraag informatie bij de NS.

De kosten zijn € 795,-

Aanmelden

Aantal deelnemers:    maximaal 10
Aanmelden telefonisch 053-5360959 of per e-mail info@geomantie.nl
Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding en de algemene informatie over onze ervaringsreizen.
De reis gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Reageren

Wil je reageren op onze activiteiten en/of onze website ga dan naar onze contactpagina.

Naar alle ervaringsreizen

MENU